Zo kan een vakantie eruit zien

Omdat het toch best een verre rit was, ben ik met de gehuurde Citroën van Autohopper in Drachten al op zaterdag 15 juli naar Hoite gegaan en heb daar ook geslapen. Na nog een gezellig etentje met Tineke en Willem, waar wij de laatste dingen konden bespreken, ging ik rondom 21:30 uur naar bed en Hoite iets later.
Maar op zondag 16 juli was ook hij om 04:00 uur op, zodat wij echt om 05:00 uur konden vertrekken.
De route naar Le Colombier liep via Rouen. Onderweg werd alleen gerust om even kort de benen te strekken, te plassen en om koffie te drinken en een broodje, die Hoite van te voren al gesmeerd te eten.
De rit liep verder bijna vlekkeloos. Alleen moet ik even 2 dingen noemen. Het “kastje” voor de Franse tolwegen was bevestigd in het midden bovenin de voorruit. Bij de meeste linker tolportjes, kon je door rustig te rijden zomaar doorrijden. Hoite was dan ook steeds blij verrast als het poortje zo maar open ging. Op zekere plaats was er niet zo’n speciaal poortje. Daar probeerde ik het zelfde maar die ging dus niet open. Ik meende al dat ik in de verkeerde rij stond en sommeerde eigenlijk iedereen acht mij naar achteren te gaan, zodat ik alsnog in de “goede” rij kon gaan staan. Vooruit kon niet, dacht ik, omdat de slagboom niet omhoog ging. Het was een onbemand hokje. Later zag ik, dat ik daar nog wel iemand, op afstand dus, kon spreken, maar ja, dan blijkt mijn “handicap”, want ik ben slecht in het Frans en die man begreep mij niet.
Daarna wilde een mevrouw, die achter mij stond en daardoor ook geen kant op kon, mij wel helpen, door in het Frans uit te leggen, wat er aan de hand was en toen was de oplossing uiteindelijk heel simpel. Ik moest gewoon nog verder doorrijden tot bijna tegen de paal en dan ziet hij het “kastje” wel en gaat de slagboom wel open. Ook weer wat geleerd.
Toen het 2e “geintje”: mijn navigatie laat helaas niet alle benzinepompen zien. Op zeker moment gaf hij aan “de eerstvolgende na 107 km” maar dat bleek van 1 speciaal merk. Maar ik schrok wel, want de meter zat al in het rode gebied. En bij een gehuurde auto weet je ook niet hoeveel km je dan nog kunt rijden. Dus ik zag de “bui” al hangen. Dus extra zuinig gereden, dus onder de 100 km/u. Spannend hoor en echt niet fijn. Maar gelukkig kwam na 20 km al een pomp en die konden wij gelukkig nog halen. Daarna konden wij weer “gewoon” 130 km/u rijden. Uiteindelijk waren wij om precies 17:00 uur (dus het klokje rond) op Le Colombier. Daar moest Hoite uiteraard weer al zijn oude bekenden ontmoeten, hebben we nog gegeten en gezwommen. Wat een heerlijke avond nog.

Maandag 17 juli
Een heerlijke relaxte dag. Tot 08:30 uur ongeveer uitgeslapen. Daarna douchen, croissants halen, ontbijten. Na de koffie naar Chantonnay voor de grotere boodschappen. ’s Middags heerlijk bij het zwembad en een spelletje Rummikub. ’s Avonds à la Carte gegeten op de camping en daarna dammen.

Dinsdag 18 juli
Nog relaxter. Nu zijn we helemaal de camping niet afgeweest. Eerst gebruncht, daarna weer gezwommen en om 18:00 uur de voorbereidingen voor de pizza om hem vervolgens om 19:30 uur te eten en daarna nog een spelletje dammen en wat YouTube-filmpjes bekijken.
’s Nachts heeft het heel erg geonweerd.

Woensdag 19 juli
Helaas geen mooi weer en wel regen.
(In Nederland is het nu 32 graden.)
We gingen zelfs niet naar het zwembad. We hebben wel een spelletje Rummikub gedaan en Hoite ging naar de Tour de France kijken. Klant is koning. Aan het eind van de middag toch nog even gezwommen. Eten en weer Rummikub.

Donderdag 20 juli
Door de bliksem zitten wij nu al 2 dagen zonder internet, dus via die route althans niet bereikbaar.
’s Avonds hebben wij heerlijk meegedineerd met de huisgerookte zalm.

Vrijdag 21 juli
Helaas weer niet zo warm, maar wij vermaken ons prima.
Wij hebben o.a. de rode route door het bos gelopen, mooi dat zelfs dat naturistisch kan, prachtig.
Deze keer hebben wij zelf eten gekookt.
Ook dat was lekker daarna hebben wij nog spelletjes gedaan.

Zaterdag 22 juli
Eerst na de brunch naar Chantonnay voor de aanvullingen op de boodschappen. Daarna Rummikub en toen werd het iets warmer om naar het zwembad te gaan. ’s Avonds hebben wij heerlijke mosselen gegeten in het restaurant. Daarna was een live-band op het terras. Hier hebben wij nog een uurtje naar geluisterd, maar toen wilde Hoite wel weer naar onze mobilhome.

Zondag 23 juli
Helaas triest weer maar met spelletjes en kaarten schrijven was het toch wel weer een heerlijke rustige dag.

Maandag 24 juli
Tineke en Willem kwamen. Daar was Hoite al lang van tevoren mee bezig. nog een beetje geholpen met de caravan voor zover nodig. ’s Avonds met hen in het restaurant gegeten.

Dinsdag 25 juli
Met Tineke en Willem gingen Hoite en ik boodschappen doen in Chantonnay en ’s avonds gingen Hoite en ik pizza’s maken en eten uiteraard.

Woensdag 26 juli
Het begon met een natte dag. Aan het eind van de middag kwamen Tinek en willem om bij ons een culinaire vismaaltijd te bereiden. Lekker smullen.

Donderdag 27 juli
Hoite geniet en daar doen wij het voor (ik ook trouwens, heerlijk onthaasten) maar eigenlijk was het elke dag in grote lijnen hetzelfde. Wij zijn ook nu de camping weer niet afgeweest. ’s Avonds nog met Willem en Tineke nog in het restaurant gegeten.

Vrijdag 28 juli
Nog even boodschappen gedaan met Tineke en Willem in Chantonnay en ook nog met hen gegeten. Maar eerst de restjes brood naar de zwanen en zwemmen.

Zaterdag 29 juli
Nog even (goedkoop) tanken in Chantonnay om vervolgens startklaar te staan voor de terugweg. ’s Avonds wederom heerlijk mosselen gegeten in het restaurant, nadat wij erst nog op het verjaardagsfeestje van Maggy (een Engelse Campingkennis van Tineke, Willem en Hoite dus)

Zondag 30 juli
Weer die lange rit maar nu terug naar Nederland. Uiteindelijk viel het ook nu weer mee. 04:00 uur opstaan met het doel om 05:00 uur te rijden, maar omdat Hoite bijna alles al klaar had staan, lukte het al om 04:30 uur en om 16:00 uur waren wij al weer bij Hoite in Workum. Nadat ik hem daar nog even geholpen heb, ging ik toch weer relatief snel door en om 18:00 uur stond de huurauto weer bij mij voor de deur. Morgen om 08:00 uur nog even terug naar de huurder en dan is het echt voorbij.

Hebben jullie dit filmpje al bekeken.

Advertenties

Over gehandicaptenaturist

Gehandicaptenaturist is natuurlijk niet mijn eigen naam. Ook ben ik zelfs niet gehandicapt, maar ik bemiddel wel tussen gehandicapte naturisten (die uiteraard graag naturistisch op vakantie willen) en vrijwilligers, die de gehandicapten vaak nodig hebben om sowieso op vakantie te kunnen. Die vrijwilligers moeten zelf uiteraard ook naturist zijn. Behalve voor de bemiddeling ben ik zelf ook als vrijwilliger beschikbaar. Hoewel ik mij niet voor mijn lichaam schaam, ben ik i.v.m. mijn werk toch voorzichtig om pontificaal naturistisch zichtbaar te zijn. Helaas ervaart iedereen naturisme nog niet als normaal. Ook tijdens de vakanties zijn wij daar heel voorzichtig mee. Website: naturistmetbeperking.wordpress.com Facebook: facebook.com/gehandicaptenaturist E-mail: gehandicapt@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in 1-op-1-vakanties, Dagboek, Persoonlijk, Vakantie, Verhalen, YouTube. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s