Hebben jullie ook al nagedacht over de kosten?

Bij groepsreizen ligt de reissom al vast, maar bij 1-op-1-vakanties moet je daar natuurlijk samen uitkomen.

  • Vrijwilligerswerk is onbetaald werk. Je verdient niks, maar je wilt ook niet je eigen geld erin steken. De vrijwilliger geeft al zijn tijd. Dan wil hij niet ook nog eens zijn geld er in steken. Daar valt iets voor te zeggen. Doe je dit namelijk niet dan kan het zijn dat sommige vrijwilligers zich terug trekken. Hij betaalt hooguit een klein gedeelte van het eten en drinken. Thuis heb je tenslotte op dat moment geen uitgaven voor eten en drinken. De overige kosten lopen thuis wel door.
  • In sommige situaties is het ook totaal geen probleem om de gehandicapte de kosten van de reis voor de vrijwilliger te laten betalen, omdat sommigen een PGB (=Persoons Gebonden Budget) hebben, die voor dat doel gebruikt kan worden.
  • Een andere situatie kan zijn: Je beschouwt het beide als vakantie en betaalt dus echt alles samen, dus de helft van de totale kosten, dus ook van vervoer en verblijf.
  • Je kunt ook anders redeneren. Normaal kost het leven een vrijwilliger ook geld, dus het eten en het drinken, dus weer een andere mogelijkheid is: de vrijwilliger betaalt de helft van de kosten van het eten en drinken. Deze kosten zou hij of zij thuis ook hebben, maar de overige kosten zoals vervoer en verblijf zijn volledig voor de gehandicapte.
  • Weer een andere mogelijkheid is: een ander wordt voor werk betaald, hier word je gewoon betaald in natura, dus een gratis vakantie. De vrijwilliger is dan wel volledig in “dienst” van de gehandicapte.
  • Hebben jullie nog een andere optie, laat het dan als reaktie op dit artikel achter.

Ik wil in deze geen beslissing nemen. Het hangt o.a. ook van de financiële situatie van zowel de gehandicapte als de vrijwilliger af. Jullie zullen het hier samen over eens moeten worden bij voorkeur van tevoren.

Advertenties

Over gehandicaptenaturist

Gehandicaptenaturist is natuurlijk niet mijn eigen naam. Ook ben ik zelfs niet gehandicapt, maar ik bemiddel wel tussen gehandicapte naturisten (die uiteraard graag naturistisch op vakantie willen) en vrijwilligers, die de gehandicapten vaak nodig hebben om sowieso op vakantie te kunnen. Die vrijwilligers moeten zelf uiteraard ook naturist zijn. Behalve voor de bemiddeling ben ik zelf ook als vrijwilliger beschikbaar. Hoewel ik mij niet voor mijn lichaam schaam, ben ik i.v.m. mijn werk toch voorzichtig om pontificaal naturistisch zichtbaar te zijn. Helaas ervaart iedereen naturisme nog niet als normaal. Ook tijdens de vakanties zijn wij daar heel voorzichtig mee. Website: naturistmetbeperking.wordpress.com Facebook: facebook.com/gehandicaptenaturist E-mail: gehandicapt@live.nl
Dit bericht werd geplaatst in Kosten, Vrijwilliger. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hebben jullie ook al nagedacht over de kosten?

  1. Pingback: VERKLARING OMTRENT HET GEDRAG | Naturist met beperking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s